Skakalnica na Vojskem je bila zgrajena po načrtih našega priznanega rojaka Stanka Bloudka... Preberi več

Maraton Vojsko 2019 uspel!

 

Za nami je uspešna organizacija Maratona Vojsko in slovenskega pokala Alpina. Na prelepo sončno sobotno jutro se je v našem tekaškem centru zbralo preko 250 tekmovalcev različnih starostnih skupin. Maraton Vojsko je bila prva postaja slovenskega pokala v smučarskem maratonu, medtem ko je v Pokalu Alpina bilo to že 8. tekmovanje v sezoni. V klubu smo se odločili za združitev dveh pokalov, kar se je izkazalo za uspešno, saj je ob prepletanju najrazličnejših profilov smučarjev tekačev ter navijačev zavladalo pravo športno vzdušje. 

V najdaljši pokalni članski preizkušnji (Pokal Alpina), teku na 18 kilometrov je zmagal Andrej Jenko, medtem ko je na 6 km krajši progi za ženske zmago osvojila Manca Slabanja. Maratonske lovorike sta se veselila Jošt Zakrajšek in Petra Tratnik. Takoj za Petro je v cilj prispela domačinka Taja Šuligoj z najboljšim rezultatom našega kluba. Klubski uspeh sta na maratonski progi dopolnila Jošt Lapajne z zmago v kategoriji do 29 let in Boštjan Brelih z absolutnim sedmim mestom. Barve kluba sta v Pokalu Alpina zastopala še Jakob Rožič ter Lana Šuligoj. Podrobni rezultati so dostopni v prejšnji objavi. 

Izredno smo veseli, da svojemu namenu odlično služi nov prizidek, saj je zagotovil prostor za prehranjevanje in zadrževanje večjega števila tekačev. Tako se lahko nadejamo vnovične organizacije večjih tekmovanj. Izpeljava takega dogodka ni mačji kašelj, zato se zahvaljujemo vsem marljivim prostovoljcem, ki so poskrbeli za tekočo izvedbo. Seveda ne gre brez sponzorjev, ki nam pomagajo tudi skozi celotno sezono. Še posebej se zahvaljujemo podjetjem Hidria, Alpina in Scott!

 

Vabljeni na Vojsko!

 

 

Galerija slik


Rezultati - pokal SLOvenSKI maraton 2019


Rezultati - pokal Alpina 2019