Bogato zgodovino smučanja na Idrijskem beležimo tudi z izgradnjo smučarskih skakalnic v Idriji in na Vojskem... Preberi več

Novice tekaško-smučarskega kluba Idrija

Zadnje novice:

Delovna akcija

 

Spoštovani člani,

TSK IDRIJA vas pred pričetkom zimske sezone vabi na delovno akcijo, čiščenja tekaških prog v TC Vojsko in urejanja okolice objekta, ki bo potekala v soboto 30.11.2019.

Dobimo se v TC Vojsko, pri Kotlarju, ob 8:00 uri. Delo bo trajalo predvidoma do 13:00 ure. S seboj prinesite dobro voljo in ročno orodje kot so; sekire, grablje, krampi ter orodje za sekanje grmičevja.

Za prevoz poskrbimo sami, v klubu bomo poskrbeli za pijačo in manjši prigrizek.

Pričakujemo, da se vidimo v čim večjem številu. Za udeležbo se vam že v naprej zahvaljujemo.

 

IO TSK IDRIJA

 

Članarina 2019/20

Spoštovani člani TSK Idrija!

Pred nami je nova tekaško smučarska sezona 2019/20. Vsem članom sporočamo, da smo za novo sezono  pripravili dodatno ponudbo ugodnosti in obenem vas obveščamo o sledečem:

ČLANARINA

Za novo sezono bo možno plačati članarino od 18. 11. 2019 dalje, na sledečih lokacijah:

  • Trgovina VELO center v ulici Sv.Barbare 3, Idrija
  • V prostorih TSK na Vojskem pri Kotlarju

 


Znesek članarine je:

  • Člani 25 eur
  • Novi člani - odrasli 27 eur
  • Otroci 10 eur
  • Novi člani - otroci 12 eur

 


 

OPOMBA : Vsak član kluba, ki plača članarino dobi tudi ključ od garderobe-kontejnerja. Cena ključa je 2 €.

 

V TSK Idrija smo se tudi letos odločili, da za uporabo tekaških prog ni potreben nakup karte. Uporaba tekaških prog je še naprej brezplačna.

Želimo pa, da bi vsak obiskovalec Tekaško smučarskega centra plačal članarino in tako prispeval k pokritju najnujnejših stroškov za obratovanje centra.

 

Tudi v letošnjem letu smo se odločili za akcijo

 

NAMENITE DEL DOHODNINE ZA DONIRANJE TSK IDRIJA

 

Obrazec s katerim lahko namenite del dohodnine v višini 0.5% kot donacijo klubu dobite ob plačilu članarine in ga lahko posredujete tudi vsem tistim, ki bi želeli na tak način pomagati klubu. 

Zahtevek je potrebno oddati do 31.12.2019 na davčno upravo v svoji občini bivanja.

Davčna številka upravičenca TSK Idrija je  67232434.

ČLANSKE UGODNOSTI

S članstvom v klubu,ki ga izkažete z veljavno člansko izkaznico (plačana članirana za tekočo sezono), vam pri naših sponzorjih pripadajo sledeči popusti:

1. Alpina

• 40 % popust pri nakupu športne obutve. Popust se lahko koristiti v vseh prodajalnah Alpine ob predložitvi veljavne članske izkaznice.

2. Trgovina VELO center v IDRIJI

• 20 % popust na vso športno obutev in oblačila. Popust ne velja na izdelke iz programa Iglu šport.

3. Trgovina IGLU šport LJUBLJANA

• 10 %  popust pri nakupu z gotovino

• 5 %  popust pri nakupu z negotovino

• 10 %  popust pri izposoji opreme

4. Smučarski servis SVETLIČIČ LEO IDRIJA

• 30 %  popust pri montaži okovja

5. Spletna trgovina croc.si

• 25% popust na vse izdelke Optiwax na spletni strani www.croc.si. Za pridobitev kode za popust naj člani TSK pišejo na info [afna] croc [dot] si


 

Vzpon na Hleviše že 19. po vrsti

 

Med Idrijo in Hleviško planino je minulo soboto potekal že skoraj jubilejni 19. Vzpon na Hleviše. Na isti, 5,8km progi so se pomerili tako gorski kolesarji kot tekači, ki so imeli kljub slabši vremenski napovedi na progi dobre pogoje. Tekaški vzpon je redna postojanka pokala Primorskih gorskih tekov. Tokrat je bila to predzadnja tekma v pokalu, ki je že postregla s skupnimi zmagovalci. To sta postala Simon Alič (28:30) in Varineja Drašler (34:08), ki sta tudi tokrat prva prečkala ciljno črto pred kočo na Hleviški planini. Med moškimi je drugo mesto zasedel Elis Filipič (30:22), tretje Anej Likar (30:25), med ženskami je bila druga Dominika Zupančič Valant (36:46) ter tretja Urša Trobec (37:32).

Če je bila zmaga Aliča in Drašlerjeve pričakovana, je bila toliko manj pričakovana zmaga Matevža Govekarja med gorskimi kolesarji. Prekinil je namreč večletni zmagovalni niz Luke Tavčarja (22:45) s časom 22 minut in 11 sekund. Tretji je v cilj prikolesaril Robert Blaznik (23:03). Med kolesarkami pa je prepričljivo slavila Daša Mlakar iz domačega gorsko-kolesarskega kluba MBK Črni Vrh (35:11).

Po tekmi so se udeleženci okrepčali in družili v hleviški koči, pred katero pa je istočasno potekal tudi Dan orientacije v organizaciji Orientacijskega kluba Azimut. Podelitev je žal otežilo nelagodno vreme, vendar je organizator prireditve, Tekaško-smučarski klub Idrija z izpeljavo dogodka zadovoljen, saj uspe vsako leto s pomočjo zagnanih prostovoljcev na Hleviše privabiti veliko število zadovoljnih rekreativnih športnikov. Naslednje leto bo jubilejno, saj bo izveden že 20. Vzpon na Hleviše, ki pa prinaša tudi nekaj novosti. Se vidimo prihodnje leto!

Jošt Lapajne