Vadbena skupina

Vadbena skupina združuje vse otroke, ki so del procesa vadbe in treningov v okviru kluba. V vadbo so vključeni tako začetniki kot aktivni tekmovalci v različnih starostnih kategorijah otroških in mladinskih tekmovanj.

Vadba in treningi potekajo trikrat tedensko pod strokovnim vodstvom trenerjev Dragota Kavčiča in Jošta Lapajneta. 

V zimskem času je vadba dvakrat tedensko organizirana v dvorani Športnega centra v Idriji, dodatni treningi pa v Tekaško smučarskem centru Vojsko ali na drugih ugodnih lokacijah po Sloveniji. V poletnem času vsi treningi potekajo na prostem v Idriji in njeni okolici.

Na treningih je poudarek na učenju in utrjevanju tehnike teka na smučeh in pripravi na različna tekmovanja. V ospredju je skrb za pridobivanje osnovnih gibalnih sposobnosti in značilnosti ter skrb za pridobivanje pozitivnih osebnostnih lastnosti in vrednot.

Udeležujemo se različnih smučarskotekaških tekmovanj po Sloveniji s poudarkom na državnem smučarskotekaškem pokalu. V poletnem času, izven zimske sezone, se udeležujemo tekem državnega poletnega pokala v teku na rolkah ter tekem v gorskem teku.

Konec poletja vsako leto organiziramo skupne športne priprave v Nordijskemu centru Planica.

Na treningih skrbimo za pestrost vadbe, zato naši treningi vključujejo: tek na smučeh, tek na rolkah, rolanje, gorsko in cestno kolesarjenje, ravninski tek, kros, gorski tek, hoja, hoja in tek s palicami (nordijska hoja), osnove gimnastike in akrobatike, ...


Na sliki (skoraj celotna) ekipa za sezono 2019/2020.